Om mig o min flock

Arbetsteamet jag har är både stora och små hästar – alla är vänliga och väldigt olika individer.

Hos mig möter vi hästarna både i ledövningar, stillastående övningar,
samt lek och ridning.Jag har 3 olika arbetsrum, lilla ridhuset, skogsparken samt ridbanan. Verksamheten bedrivs i den lilla byn Röshult några mil söder om Jönköping.

Mitt namn är Sofie Palander. Jag har arbetat med rörelse och dans i över 20 år och är utbildad vid Dans och Cirkus- högskolan i Stockhom, både som pedagog och dansare. Min stora passion är hästar och människor och jag tror starkt på mötet mellan dessa två. Min flock består av 6 hästar varav 5 är med i verksamheten . Jag tränar alla mina hästar i Akademisk ridkonst då jag ser mycket gemensamma nämnare mellan danskonsten och denna typ av ridkonst. I båda konstarterna strävar vi efter balans och avspänning för att vi ska kunna utöva rörelsen så mjukt som möjligt, både motoriskt och mentalt. Vi ser också mycket till förutsättningarna i olika kroppar och anpassar övningarna efter det. Hästarna blir väldigt nöjda av denna träningsform då det blir skonsamt och hållbart och dom blir då mer samarbetsvilliga eftersom lyhördhet finns.

Efter många års erfarenhet med teatergruppen Freja i Jönköping, där jag arbetat i 12 år med skådespelare inom Autismspektrat ser jag tydliga kopplingar med det kreativa i olika former. Detta var en del som stimulerade mig till att starta upp en hästunderstödd verksamhet. För att stärka upp sig själv och hitta lösningar till kommunikation och kroppsuppfattning anser jag att det behövs mer möjligheter och fler alternativ till ökat välmående.

Min ridterapi utbildning är steg ett och två och hos sjukgymnast Johanna Pechmann på Novalis Ridterapi i Järna. Jag vidareutbildar mig kontinuerligt inom akademisk ridkonst för Elise Nilsson licensierad Bent Branderup tränare för att ge hästarna och mig hållbar träning. Jag går nu tredje året Mio terapi utbildning för Emelie Cajsdotter Utbildning i Mio Terapi Kursplan | Emelie Cajsdotter Naturmedicin

Välkommen till mig och flocken i Röshult !