Detta erbjuder vi

Vi erbjuder olika fokuspaket och varje paket innehåller 5 eller 10 tillfällen. Då får du och hästarna möjlighet till att lära känna varandra och tid till möten som ger närvaro och tillit. Du får en större inblick i vad vi gör och tid till att fundera på vad du själv vill . Viktigt att veta är att alla möten som sker med hästarna är prestigelöst och med fokus på upplevelsen.
Alla paket fungerar bra även för dig som aldrig suttit på hästryggen tidigare eftersom uppsuttet bara är en del i allt kreativt man kan göra tillsammans med hästar. Innan du väljer vilket paket som känns intressant finns möjlighet att besöka gården och möta hästarna och tid för samtal kring upplägg om vad som skulle vara passande att börja med.
Bokningen eller förfrågningar sker via mail eller telefon. Info@roshultsdjuronatur.se 0733728113

Fokus: Mark
I markarbetet möts vi tillsammans med hästarna på avstånd eller bredvid oss. Vi övar på kroppsuppfattning och samspel i form av ledövningar och lek. Vi lär oss också förstå hästens kropp och rörelse och hur vi kan kommunicera med hästen genom tydligt kroppsspråk och koncentration.

Fokus: Ridning
I ridning fokuserar vi på avspänning och följsamhet. Över plan och svagt kuperad mark använder vi oss av kreativa övningar som stärker hela kroppen. Vi koncentrerar oss på stillheten och uppriktigheten i sig själv tex lugn, rädsla, glädje eller vad som kan komma upp. Genuint möte är en bra utgångspunkt till god relation och ridning. Det skapar förutsättningar för att bli ett med hästen och för att få en god balans.
Fokus: Balans
I balansarbetet möts vi både från marken och från ryggen. Vi går baklänges, framlänges och sidledes tillsammans med hästen. Från ryggen ligger fokus på avspänning och stillhet för att bäcken och ryggrad ska möta upp hästen så mjukt som möjligt. Vi arbetar även med nivåer i marken som högt/ lågt och allt där emellan för att sätta kroppen i och ur balans.Fokus: Beröring
I beröringen är vi vi både på marken och på hästryggen. Fokuset ligger på upplevelsen mellan häst och människa med eller utan fysisk kontakt. Vid fysiskt kontakt berör vi häst på olika sätt, stillastående och i rörelse. Utan fysisk kontakt möts vi bredvid hästen med distanser som nära och längre i från samt även stillastående i koncentration.

Fokus: Akademisk ridkonst
Utbilda dig och din häst i Akademisk Ridkonst!
Jag tar emot för grundutbildning där upplägget bygger på delaktighet i mellan dig och din häst, så vi tillsammans befäster förståelsen för ridkonsten. Utbildningsplan görs efter förutsättningar och behov. Undervisar även enskilda lektioner i AR