Besök på äldreboende

Igår var min minsta häst Pysen och jag på besök på äldreboendet i Taberg. Han var cool som vanligt och klev in i hissen utan problem vilket gjorde mig stolt.
När han kliver in på avdelningen blir han som en magnet, både personalen och de boende vill hälsa. Han rör sig försiktigt och stilla och låter sig klappas och smekas. Stämningen blir magisk. De gamla ler stort och rummet fylls med glädje och samspel. Jag känner mig rörd över hans mjuka framtoning. Innan vi lämnar boendet får han gå in till en gammal blind dam som ligger i sin säng. Hon lever upp när personalen berättar att en häst är i rummet. Hon söker försiktigt efter hans ansikte med sin vackra skrynkliga hand.  Han möter upp och låter henne klappa honom. Det är så vackert! Damen skrattar till, frågar efter hans öron och letar trevande efter dem.
Dagen är fylld med någonting jag har svårt att sätta ord på. Jag känner mig lycklig och varm i hjärtat.
Sofie🦋


One Reply to “Besök på äldreboende”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *